IRacing

Bathurst 1000

Løbet er afsluttet
27-28 september 2020
weather icon

Mount Panorama

Mount Panorama Circuit er en motorsportbane beliggende i Bathurst, New South Wales, Australien. Det ligger på en bakke med de to officielle navne på Mount Panorama og Wahluu og er bedst kendt som hjemstedet for Bathurst 1000 motorløb, der afholdes hver oktober, og Bathurst 12 Hour-arrangementet afholdes hver februar. Banen er 6,213 km (3,861 mi) lang og er teknisk set en gadekreds, da det er en offentlig vej, når der ikke køres racerbegivenheder, og der er mange boliger, som kun er tilgængelige fra kredsløbet.

Banen har et usædvanligt design efter moderne standarder med en lodret forskel på 174 meter (571 ft) mellem dets højeste og laveste punkter. Fra start-finish linjen kan sporet ses i tre sektioner; den korte pit og derefter en stram venstre sving ind i det lange, stejle bjerg; det stramme, smalle afsnit over toppen af ​​selve bjerget; og derefter den lange, ned ad bakke af Conrod Straight, med den meget hurtige Chase og vend tilbage til pit lige for at afslutte skødet.

Historisk set er racerbanen blevet brugt til en lang række racerkategorier, inklusive alt fra åbne-hjul-racere til motorcykler. De faktorer, der gør banen så usædvanlige og strammere moderne sikkerhedsstandarder, gør det imidlertid usandsynligt, at der vil blive afholdt større løbsmøder for andre køretøjer end lukkede biler.

Som en offentlig vej, på ikke-race dage, og når den ikke er lukket om dagen som en del af en racerbegivenhed, er Mount Panorama åben for offentligheden. Biler kan køre i begge retninger rundt om kredsløbet uden beregning. Imidlertid håndhæves en streng hastighedsgrænse på 60 km / t (37 mph), og politiet patruljerer regelmæssigt kredsløbet.

National Motor Racing Museum ligger ved siden af ​​Mount Panorama Circuit.


Køret med

Supercars biler

Banen

Video af banen
retning
mod uret
længde
6172 m
sving
23

Tidsplan

Tidsplanen er ikke klar endnu.